Tavuklu NOODLE


  • Malzemeler
  • 1 adet havuç kibrit çöpü boyunda doğranacak
  • 9-10 sap yeşil soğan ince ince doğranacak
  • 1 adet kırmızı biber ince ince doğranacak
  • 200 gr kadar mantar
  • 200 gr kadar tavuk
  • biraz ince kıyılmış lahana
  • biraz kıyılmış pırasa varsa yoksa şart değil
  • soya sosu
  • teriyaki sos
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • sızma yağ
  • noodle
  • Hazırlanışı
  1. tüm malzemeleri kibrit çöpü boyutunda doğrayın.
  1. vok tavanıza 3 yemek kaşığı kadar sızma yağ koyup yüksek ateşte önce havuçlarınızı soldurun…
  1. içine biberlerinizi ekleyin ve zencefil ile balıda ilave edin.
  1. üzerine doğranmış lahanalarınızı da koyup soldurun ve tavada zıplatın sebzelerinizi….
  1. varsa ince ince kıyılmış pırasalarıda ekleyin…pişen sebzeleri bir kenara alın…
  1. aynı tavada yüksek ateşte mantaralrı soldurun ve diğer karışıma ekleyin…
  1. kıyılmış tavuklarıda ekleyip iyice soldurun ve suyunu çekince soya sosunuzu ve teriyaki sosunuzu ilave edin ama bu isteğe bağlı bir durumdur isterseniz az gelirse biraz daha ekleyin.önce 2 yemekkaşığı koyarak başlayabilirsiniz.
  1. pişen tavuğu sebzeler ile karıştırın.
  1. kaynar suya noodle koyup haşlayın süzün üzeriene sızma yağ gezdirin ve tüm sebzeler ile karıştırın .
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.