Tavuklu NOODLE
- Malzemeler
- 1 adet havuç kibrit çöpü boyunda doğranacak
- 9-10 sap yeşil soğan ince ince doğranacak
- 1 adet kırmızı biber ince ince doğranacak
- 200 gr kadar mantar
- 200 gr kadar tavuk
- biraz ince kıyılmış lahana
- biraz kıyılmış pırasa varsa yoksa şart değil
- soya sosu
- teriyaki sos
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı zencefil
- sızma yağ
- noodle
- Hazırlanışı
- tüm malzemeleri kibrit çöpü boyutunda doğrayın.
- vok tavanıza 3 yemek kaşığı kadar sızma yağ koyup yüksek ateşte önce havuçlarınızı soldurun…
- içine biberlerinizi ekleyin ve zencefil ile balıda ilave edin.
- üzerine doğranmış lahanalarınızı da koyup soldurun ve tavada zıplatın sebzelerinizi….
- varsa ince ince kıyılmış pırasalarıda ekleyin…pişen sebzeleri bir kenara alın…
- aynı tavada yüksek ateşte mantaralrı soldurun ve diğer karışıma ekleyin…
- kıyılmış tavuklarıda ekleyip iyice soldurun ve suyunu çekince soya sosunuzu ve teriyaki sosunuzu ilave edin ama bu isteğe bağlı bir durumdur isterseniz az gelirse biraz daha ekleyin.önce 2 yemekkaşığı koyarak başlayabilirsiniz.
- pişen tavuğu sebzeler ile karıştırın.
- kaynar suya noodle koyup haşlayın süzün üzeriene sızma yağ gezdirin ve tüm sebzeler ile karıştırın .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.